හලා පලතුර
හලා ගෙඩිය වර්ධනය වෙන්නේ අග්නිදිග ආසියාවේ සුවඳැති පෙන්නන් කොළයට සම්බන්ධ කුලුණු ගසක් වන පැන්ඩානුස් ටෙක්ටරියස් වලින්. සාම්ප්රදායික හවායි සංස්කෘතීන් ඖෂධ, ඩයි සහ ආහාර සඳහා හලා ගස භාවිතා කරයි. ඔවුන් රෝග සඳහා ප්රතිකාර කිරීම සඳහා මුල් යොදන අතර පරිභෝජනය කරන අතර විවිධ ගෘහ ද්රව්ය වලටත් කොළ ගොතයි. හලා පලතුරෙහිම සියුම් මිහිරි රසයක් ඇති අතර එය කොළවලින් සාදන තලපේ ට සමාන වේ. එය නැවුම්, තම්බා හෝ තලපයක් ලෙස අඹරා හෝ යුෂ වලට මිරිකා ආහාරයට ගනී.